ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ 0 Προϊόντα - 0.00€
ΕΙΣΟΔΟΣ   /   ΕΓΓΡΑΦΗ
ΑΡΧΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

» Αρχική » ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ » ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
  
Το Σύνδρομο Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου (ΣΑΑΥ) είναι μια σοβαρή αναπνευστική διαταραχή κατά τη διάρκεια του ύπνου, εν δυνάμει απειλητική για τη ζωή και συχνά συνδέεται με έντονο ροχαλητό. 
Η πιο κοινή μορφή υπνικής άπνοιας προκαλείται από απόφραξη των ανώτερων αεραγωγών (ΣΑΑΥ-Σύνδρομο Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου), που μειώνει την ποσότητα του εισπνεόμενου αέρα, λόγω πτώσης ιστών στο πίσω μέρος του λαιμού και διακόπτει τον ύπνο. 

Οι άνθρωποι με ΣΑΑΥ, ροχαλίζουν και συχνά διακόπτεται η αναπνοή τους (άπνοια) κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό μπορεί να συμβεί πάρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα τη στέρηση οξυγόνου από τον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα.
Υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ Υπνικής ΄Απνοιας και καρδιαγγειακών προβλημάτων. Είναι πιθανό η συνεχής διακύμανση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, να συμβάλει σε  αρτηριακή φλεγμονή, απόφραξη ροής αίματος, αντίσταση στην ινσουλίνη, υπέρταση και καρδιαγγειακά επεισόδια.

Το ΣΑΑΥ συνυπάρχει στις περισσότερες καρδιακές παθήσεις:
Μελέτη στο επιστημονικό έντυπο The Lancet, ανέφερε οτι ο κίνδυνος για καρδιαγγειακό επεισόδιο σε ανθρώπους με ΣΑΑΥ ήταν τρεις φορές μεγαλύτερος. Σε άτομα με σοβαρή διαταραχή υπνικής άπνοιας, η αναπνοή μπορεί να διακοπεί εκατοντάδες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτές οι παύσεις της αναπνοής μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, ασκώντας μεγάλη πίεση στην καρδιά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ταχυκαρδία και αύξηση του κινδύνου για αγγειακή νόσο.
Το ΣΑΑΥ μπορεί επίσης να συμβάλλει σε προβλήματα μνήμης, στην εργασία και σε τροχαία δυστυχήματα λόγω κόπωσης. Ερευνητές μάλιστα έχουν συνδέσει το ΣΑΑΥ με τη στυτική δυσλειτουργία και την παχυσαρκία, που ενεργοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τη διακοπή των σταδίων του ύπνου που προκαλούνται από την υπνική άπνοια.
Η Υπνική Άπνοια είναι μια κοινή συννοσηρότητα με την Κολπική Μαρμαρυγή (AFib), που επηρεάζει περίπου 60 εκατομμύρια ασθενείς, μόνο στις ΗΠΑ. Κλινικά δεδομένα έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος υποτροπής της Κολπικής Μαρμαρυγής μετά από κατάλυση μπορεί να αυξηθεί κατά 57% όταν οι ασθενείς με ΣΑΑΥ δεν υποβάλλονται σε θεραπεία. Ο κατάλληλος χειρισμός των ασθενών με Κολπική Μαρμαρυγή που πάσχουν από το ΣΑΑΥ μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα και την ιατρική τους φροντίδα.

Για κλινικά δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ του ΣΑΑΥ και της Κολπικής Μαρμαρυγής πατήστε εδώ

Γιατί το WatchPAT είναι ιδανικό για καρδιολόγους;
  • Δίνει τη δυνατότητα στους Καρδιολόγους να επεκτείνουν το σύνολο των υπηρεσιών τους, ώστε να περιλαμβάνει την αναγνώριση της ΑΑΥ και να επιτηρούν την πλήρη πορεία των ασθενών τους
  • Αποτελεί μια νέα πηγή εσόδων - επιτρέπει μεγαλύτερο όγκο δοκιμών και διαχείριση της ΑΑΥ, μειώνει τις ανάγκες παραπομπής και επιτρέπει σε κλινικές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη πρόσθετων επενδύσεων
  • Μετράει αγγειακό σήμα (αντί για αναπνευστικό) - μιλάει τη ‘’γλώσσα της καρδιολογίας’’
  • Το WatchPAT μπορεί να θεωρηθεί ως μια ολοκληρωμένη μελέτη ύπνου
  • Η πρωτοποριακή τεχνολογία PAT®, έχει κλινικά αποδεδειγμένα 90% συσχέτιση με το βασικό πρότυπο του Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου (PSG)
  • Το WatchPAT συνδυάζει την απλότητα της παλμικής οξυμετρίας, με την ακρίβεια του PSG και την αποτελεσματικότητα σε κόστος μιας Μελέτης Ύπνου στο σπίτι (HST)ΑΡΧΙΚΗ     /     ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ     /     Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ     /     ΑΠΟΣΤΟΛΗ     /     ΝΕΑ     /     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
NEWSLETTER

    
Copyright © 2013 biomedics.gr - -- Κατασκευη eshop by infocus